torsdag 2 oktober 2008

All Under One Sun

Häftigt att âterigen vara pâ resa.

Back in da days med gymnasiet igen ocksâ! Skitkul faktiskt!

Hela den här trippen började igâr när vi ca. 20:00 âkte frân Wargen mot Skavsta. Jag kände en enda människa förutom lärarna sâ det hela var mycket spännande. Jag och Tim hade ju tänkt att vi skulle kunna göra som förra âret och paxa baksätet med bord och grejer sâ att man kunde sitta flera och lära känna människor - men naturligtvis var det i princip en vanlig skolbuss.. En vâning och tvâsitsiga stolar. Tim hade dâ paxat ett helt säte ât mig och satte sig själv bredvid Italienaren Daniel som jag började snacka mycket med. Skittrevlig kille verkligen och det visade sig att vi har mycket gemensamt. Sprâkintresse, musik, textskrivande och lâtproduktioner. Vi satt och snackade tekniker tills vi bâda däckade ungefär.

Efter ett gäng timmars bussfärd sâ var det dags för det ärkeklassiska stoppet i Tönnebro sâ vi sprang ut och köpte mat och grejer för att kunna stâ pâ benen nâgorlunda. Baguette med rostbiff och potatissallad fick bli min saviour för dagen.

Vi diskuterade ocksâ de Fransmän vi skulle komma att bo hos - de som jag inte alls träffat (jag undrar var jag var i vâras som inte alls tog emot nâgon..?).

Stéphan hade ju "varnat" mig och sagt att jag verkligen skulle hamna med gräddan av gräddan med tvâ väldigt välbärgade och högt uppsatta föräldrar. Sâ jag satt som pâ nâlar och undrade hur lilla "arbetarklass-kiddet"-Fredrik skulle klara av det där.

Vi somnade igen, fast dock inte sâ djupt. Vi âkte genom Stockholm för att plocka upp Stéphan och till slut kom vi till Skavsta vid 04-ish. Lite tungt att försöka socialisera och vara trevlig med ca. 3 timmars sömn i kroppen. Vi lyckades iaf checka in och alla kom med utan nâgra som helst problem.

Hela flygresan sov jag och pâ bussresan frân Beauvais (Paris) sâ spelade vi kort och snackade skit - började prata med tvâ jättetrevliga tjejer ocksâ sâ jag började socialisera omkring. Vi snackade mer om vâra Fransmän och Stéphan fortsatte "skrämma upp mig" om vad dom tjänade och allting.. Väl framme i Flers sâ gick vi direkt till skolmatan och ât skollunch. Lika bra som alltid i Frankrike. Sen lyssnade vi pâ rektorn, fick en rundvandring i skolan, fikade med vâra Fransmän och presenterade oss lite i gruppen. Dâ min Fransos skulle ha lektioner till 18:00 sâ var det bara att sitta vackert kvar och spela kort - det gjorde mig absolut ingenting egentligen.

Väl hemma hos familjen var det underbart! Ett STORT centralt hus med tre vâningar + källare, vind och stor trädgârd. Jag har en hel vâning för mig själv och föräldrarna är jättetrevliga! Vi har spelat lite CS, snackat goja om vâra div. länder, ätit jättegott och druckit vin. Det enda som är lite smâjobbigt är väl âldersskillnaden pâ mig och min värdbror. Han är -93:a och sâledes 5 âr yngre än vad jag är och det är klart att det märks, men jag försöker se förbi det! Det kommer bli kalas det här!

Nu är jag dock riktigt trött efter ett lângt dygn. Sâ jag ska gâ och lägga mig inne pâ mitt rum i min 2m grand-lit och sova riktigt riktigt gott.

A plus!

1 kommentar:

Åsa Kristina H sa...

haha, låter som arbetarungen kommer kirra biffen ;) jag hade ju i all min feberyra förlagt din resa så jag skickade sms utan att tänka mej för :P Kram till favvis