söndag 27 januari 2008

Del sex

Grabbarna har sitt inryck idag, förbannat kul..? Skulle inte tro det.
Jag är av den åsikten att försvarsmakten bör läggas ner och möjligtvis ersättas av en specialtränad polisstyrka i den mån det finns en "hotbild" gentemot Sverige. Givetvis förstår jag argumenten om att Sverige som neutralt land "bör arbeta för att bevara fred och rättvisa i övriga världen", men allvarligt, då skulle inte alla behöva mönstra..?

Nej säger jag, lämna den förlegade krigsandan bakom oss och låt oss istället se hur vi skulle kunna utveckla och bygga ett land ifrån grunden - utan våld. Tänk vad mycket pengar vi skulle spara.

Visste du att under 11 månader kostar en soldat mer än vad det kostar för en familj att ha ett barn fram till 18-års ålder?

Aderton år familjelycka sammantryckt på 11 månaders skjutglädje? Nej tack.

Visste du att President Bush i sitt budgetförslag i år vill avsätta totalt 699 miljarder dollar (11,3% ökning från förra året) till det amerikanska försvarsdepartementet och kriget mot terrorism?

Det är löst taget en summa som skulle kunna betala många av världens statsskulder mångfalt om. Är det då ingen som protesterar när ett sådant budgetförslag läggs fram? Jag kan bara, tillsammans med övriga världen hoppas på det.

Ch00n:
Gabriel & Dresden - Alive

Inga kommentarer: